Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2010 12:57 - 11 страхотни дворчета с камини
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 12796 Коментари: 3 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11 страхотни дворчета с камини

Камината внася топлина и уют, независимо дали е поставена вътре в дома или пък извън него. Разнообразието в дизайна и употребата им е голямо, особено ако става въпрос за употреба в двора или градината, където възможностите са още повече. Вижте няколко дворчета и градини, при които камината играе съществена роля в дизайна.


Практично решение

image

Не е задължително камината да бъде голяма, нито да е направена от камък, за да почувствате нейната атмосфера. Ето например тази малка и преносима камина – огнище е отлично решение за малкия кът в задния двор, около който може да се събере цялото семейство.


Камина - стена

image

Тук камината изглежда сякаш е вградена в каменна стена, тъй като самият й корпус е висок и масивен. Тази стена обособява кътчето за сядане и създава усещане за малка стая насред градината. За да се омекоти студенината на камъка, около камината е засадена много зеленина, включително и пълзящи растения, които покриват част от нея.


Лично пространство

image

Подобно на предишната камина и тази е с големи размери, неподобаващи стена. Тук обаче тя е част от цялостно заграждение, което създава усещането за уединение и домашен уют, макар кътчето да е разположено сред природата.


Предимството на комина

image

Най-лесният начин да се изгради външна камина е като се използва вече съществуваш комин. По този начин от външната страна на сградата се създава чудесен декоративен ефект, който е едновременно и практичен, тъй като не се налага да се изгражда изцяло нова камина.


Част от опорна стена

image

Обикновената каменна опорна стена е превърната в акцент, като в нея е вградена масивна камина. Тъй като теренът зад стената е на склон, е постигнат и още един ефект – камината не заема излишно място в двора.


Семпло и стилно

image

Тази камина доказва, че не е задължително съоръжението да е масивно или помпозно, за да е стилно – напротив, достатъчно е малко, но спретнато каменно огнище, особено ако в екстериора има друга фокусна точка (каквато е красивата гледка например).


Камина край басейна

image

Звучи като странна приумица, но всъщност тази елегантна камина играе по-скоро декоративна роля. Със своите малки размери и красиви извивки, тя има вида на скулптура в градината. Освен това вероятно може да бъде полезна след сутрешно или среднощно плуване или за уютни вечери с приятели край басейна.


Не на квадратните форми

image

Тази разчупена като дизайн камина е истинска каменна декорация за градината. Нейните красиви извивки не само помещават в себе си уютното огнище, но й играят ролята на стена, обособяваща малко кътче за сядане с изглед към морето.


Вградена в стената

image

Камината тук е вградена в стената, сякаш обикновена ниша е превърната в уютно огнище. За да се разчупи скучният сив цвят на стената, около камината са подредени мебели в ярки цветове.


Акцент във външната кухня

image

В тази слънчева външна кухня камината е превърната в акцент и декорация – тя е облицована с естествен камък в нестандартни нюанси, а коминът й е опора за дървена пергола – навес, върху която расте свежа зеленина.


Камина с пейка

image

Интересно решение за двора, при което в конструкцията на камината е включено и място за сядане. Тялото на камината е поставено в ъгъла, а от двете му страни е изградена ниска пейка, облицована  с камък, която служи за сядане или за поставяне на саксии с цветя.


Източник: bhg.com



Тагове:   камини,


Гласувай:
20



1. cerise - Много приятен
15.04.2010 00:47
и интересен постинг, поздравления :)
цитирай
2. iliada - Чудесни са!:)
16.04.2010 13:34
И аз искам такова дворче!:)
цитирай
3. анонимен - Да имаш вкус също е дарба.
23.04.2010 20:30
Когато видя нещо красиво в унисон с моите дела, в главата ми нахлуват много идей.А това ме прави по щастлив и работоспособен.
Благодаря!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2790009
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12424
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930