Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2013 17:57 - 10 уникални начина за използване на солта
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 3572 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
10 уникални начина за използване на солта   Борислав Живков | сряда, януари 04, 2012 | Полезно image Древните мъдреци са казали,че дори една щипка от нея си заслужава уважението.Няма смисъл да обяснявам,че тя се използва през цялата човешка история,а и доста често е споменава дори в Библията,едновременно лесна за добиване и толкова жизнено важна за хората.
Без нея не може да се живее здравословно,но също така не можете да живеете и здравословно,ако твърде много я консумирате.
Когато обаче нацелите точния баланс от нея в храната и живота си,напълно съм сигурен,че няма да имате никакви проблеми.И понеже тя не винаги се използва само като добавка към храната,ето ви десет изненадващо добри начини за използване на сол в ежедневието...

Първият може би сте го чували от баба си и той е,че солта спира нашествието на мравки.Просто трябва да поръсите със сол при вратите,перваза на прозореца или пък там откъдето мравките се промъкват в жилището ви и можете да бъдете спокойни,че те никога повече няма да минат оттам.

Вторият също отдавна се използва в ежедневието и той е,че солта спира растежа на тревата и бурените,които настойчиво израстват в пукнатините на входната ви алея,водеща към извънградската ви къща например.Ако ви е писнало да клечите и да скубете досадните плевели,поръсете сол върху тревата и гарнирайте обилно с много гореща вода.Трикът работи безупречно и освен,че ви излиза евтино,не вредите на почвата,защото солта си е екологично чист продукт.

С третия начин можете да кажете сбогом и на бълхите...
Ако отглеждате куче на двора,което пък почти винаги си отглежда бълхи,ще си решите проблема,като измиете колибата му със солена вода.Ако кучето стопанисва апартамента ви наравно с вас и умирате от притеснение да не ви донесе бълхи в къщата си,просто поръсете килима леко със сол и след това го изтъркайте с влажна четка.Оставете го за около дванадесет часа да престои осолен,след което старателно го изчистете с прахосмукачката.

Четвърти начин...
Ако сте решили да си пържите яйца и случайно изпуснете едно от тях на пода,защото сте забравили,че чупенето им не ви се удава,не се пънете да бършете лепкавата слуз с разни гъби и парцали.От опит знам,че бърсането е трудно,така че,за да не се гърбите поръсете сол върху разплесканото яйце и го оставете за около 20 минути.Веднага след изтичането им,ще откриете,че за отрицателно време можете да избършете получената гъста каша.

Пети начин...
Ако гозбата,която готвите във фурната прелее и започне да я оплесква,поръсете щипка сол на върха на разлива и продължете с готвенето.Солта няма да дими и да мирише,а просто ще втвърди разлива и ще го направи по-лесен за почистване,след като фурната изстине.

Шести начин...
Солта работи безупречно,ако след ужилване от пчела поръсите засегнатото място с нея.Изваждате жилото,съсредоточавате поръсването точно около получената дупка и за отрицателно време забравяте за сърбежа и болката.

Седми начин...
Ако често използвате каничка за кафе,за да си го налеете в чашата,неизбежно идва момента,при който по вътрешноста на каната се образуват кафяви петна,които е почти невъзможно да се премахнат.Тук разбира се отново идва солта.Напълнете каничката с една чаша готварска сол и прибавете 4-5 бучки лед.Оставете я да престои така в продължение на половин час,след което я изплакнете със студена вода и ще видите,че от петната няма да има нито следа.

Осми начин...
Той пък е изключително полезен за всички шофьори,особено през зимата.Ако паркирате колата си предимно навън и ви е писнало да стържете всяка сутрин заскрежените прозорци след поредната порция студ,пробвайте следното.
Разтворете в някакъв съд с хладка вода половин пакет сол,след което бавно и методично втрийте с гъба получения разтвор върху прозорците на автомобила.Изпробвал съм го и ви гарантирам,че на сутринта въобще няма да ви се налага да стържете горкото стъкло.

Девети...
Ако изпадате в тиха ярост винаги когато се наложи да помагате на половинките си,чупейки орехи и мъчейки се да отделите ядката,която почти винаги е като залепена за черупката,можете да си отдъхнете.И за това си има трик,за който пак ще помогне добрата стара сол.
Накиснете орехите,които смятате,че ще ви бъдат необходими в солена вода и ги оставете да киснат няколко часа.Когато след това се заемете с тяхното "изкормване" с радост ще установите,че ядката направо сама си излиза,а отгоре на всичко даже е цяла.

Десети последен....
Ако сте фенове на романтиката и държите на интимните ви моменти винаги да горят свещи,или пък наблягате на традицията и ги запалвате на всеки празник,със сигурност ви се е налагало да се борите с восъка,които няма как да не капе.Всъщност има как да не капе.
Ако накиснете свещите,които сте избрали да изгорите заедно със страстта си в силен разтвор на готварска сол в продължение на няколко часа и след това ги оставите да изсъхнат добре,можете да бъдете спокойни,че от тях няма да капне нито грам восък...
Това беше от мен.Ако случайно се сблъскате с описаните по-горе проблемчета,нищо не пречи да тествате съветите.Като изключим този за бълхите,останалите съм изпробвал лично и гарантирам,че наистина работят.


Тагове:   сол,   полезно,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2791779
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12430
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930