Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2019 16:16 - НАЙ-ЗАГАДЪЧНАТА СЪЩНОСТ НА МАТЕРИЯТА - ПОСОКАТА Е СВЪРЗАНА СЪС СИМЕТРИЯТА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1939 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

НАЙ-ЗАГАДЪЧНАТА СЪЩНОСТ НА МАТЕРИЯ - ПОСОКАТА, СВЪРЗАНА СЪС СИМЕТРИЯТА, Е ИЗОТРОПНА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Физиците могат да постигат и верни неща, но нямат смелост да обяснят, защо посоката е изотропна във Вселената. Още по-голяма смелост трябва да имат, за да обяснят най-загадъчната същност на материята - Посоката. Защото откриването на закономерната истина от учените, най-много е необходима заради обяснението на нещата в света. Неверните модели и теории пък имат само някавкви минимални зачатъци за обяснението, които подлъгват физиците да тръгнат в погрешна посока. 
Изотропността означава Огледално-равна симетрия или симетрична равностойност на посоката като няма лява и дясно. Във физиката е позната СРТ симетрична инвариантност на електрическия заряд - С, пространството - Р и времето - Т. 
През 1956 год. е открито нарушението на СР инвариатността като е докозано, че е нарушена пространствената - Р симетрия, от китайските физици Янг и Ли. Учените стигат до извода, че китайското мислене свързва красотата не със Симетрията, а с Асиметрията, което помага на двамата китайски физици да разчупят оковите на СР-симетрията и да открият нейното нарушение като фундаментален прицип на материята. От това откритие следва извода, че спина на неутриното има лявовинтово спиралнос, а спина на антинеутриното дясновинтова спиралност, което узаконява обективното съществуване на лявото и дясното в света. 
Това стресира физиците, как може да бъде нарушен този фундаментален принцип, който беше стълба на физиката, а с това откритие стъба е разрушен. Те не знаят, че биолозите отдавна са открили, но нямат обяснението, защо новото по-високо качество при биологчните системи се появява като нарушение на симетрията. От това следва извода, че най-примитивните организми са най-симетрични: кълбовидните едноклетъчни, медузата и др. От констнатацията на болозите може да направим извода, че нарушението на симетрията води до нови неразбрани явления свързани с нея, което има необходимост от търсене разкриване и обяснение. Може да се предположи, че нарушението на симетрията стои в основата на развитието на материята чрез развити на Симетрията.
Фактически това нарушение констатира, че в света има ляво и дясно, докато СР инвариантността не допускаше в света да има ляво и дясно като приемаше посоката за изотропна за целия свят. Това налудничаво узаконяващо допускане е в противоречие с нагледното ляво и дясно в заобикалящия ни свят и нашето ежедневие. Защото без лявото и дясното би настъпил абсолютен хаос и съществуването на света е невъзможно. В последно време се говори за нарушение и на времевата - Т симетрия, в което има логика. Положението тук е още по сложно, защото е свързано с цяластното нарушение на СРТ инвариентността и с най-загадъчната същност - времето подвластно на посоката.
Понеже нещата са свързани с посоката, която я ползваме постоянно като нещо напълно ясно, а тя ще се окаже, че е най-загадъчната и неизяснена същност свързана със Симетрията, която определя Антисиметрията. Антисиметрията е една от основните видиве симетрия определени от фундаменталните категории Качество Количество, Форма и Посока. Така тези четири фундементални категории: качество, количество, форма и посока стоят в основата за определяне на съществуването само на шест вида Основни симетрии управляващи съществуването и развитието на света.
Много философи, учени и фантасти са поставили симетрията на най-високия пиедестал като са казали: "Природните закони управляват материята, а симетрията управлява природните закони". Тази мисъл съдържа голяма доза истина за същността на симетрията и нейната фундаменталност.
При това положение на непознаване както същността на симетрията, така и същността на посоката, физиците стигат до прибързан и необмислен извод, че има катастрофално нарушение на симетрията в света, поради това, че съществува ляво и дясно в него. Абсурден, прибързан и неверен извод. Защото лявото и дясното си е нормално положение което е свързано със съществуването на Основните видове симитрея и най-много с Антисиметрията и Посоката. 
Да се върнем към заглавието на основната статия: "Вселената няма посоки", за да разберем какво означава това. Този извод на учените е верен, но дължат обяснението, защо във Вселената посоката е изотропна, и с какво е свързана тази равностойност на посоката. 
Първият отговор, защо посоката е равностойна във Вселената, е лесно обясним. Защото след Големия взрив започва разширяването на свитото плътно пространство-време на сингулярната материя или антиматерия преди взрива, а не на цялото безкрайно и вечно Космическо пространство-време. Този взрив и разширението след него протичат във неактивния безпосочен Вакуум, запълнил безкрайното Космическо пространство. Така че разширението се извършва без външна съпротива, изотропно, според физиците безпосочно и причината за това е неактивността на Вакуумната празнина, в която няма определение на посоката. Така ускорението на разширениета зависи от получената скорост след Големия взрив, която се определя от неговята енергийна сила и се разпространява равностойно в заобикалящия го Вакуум . Ето тук има сладка работа за математическото моделиране.
В космонавтиката е изяснено отдавна това положение, че изтреляната ракета ще се движи с равномерна скорост в празния Вакуум. Това движение ще продължава до тогава, до когато не срещне причина за отклонение като ускоряване или намаляване на скоростта и промяна на посоката. Това означава, че ако няма звезди и планети, с гравитационното си въздействие, изстреляната ракета ще се движи вечно с равномерна скорост без промяна на посоката. Защото в неактивната празнина на вакуума, няма определена посока, или тя е равностойна, а няма и какво да я промени. 
Изводът, е че след Големия взрив, празния неактивен материален вакуум, не оказва никакво съпротивително влияние на разширяващата се Вселена, което да създаде определена посока на нейнто движение и тя остава равностойна без ляво и дясно. Тази изотропност на посоката във Вселената се определя и управлява от най-висшата, Огледално-равна симетрия. Еволюционното развитие на Вселената по нататък формира факторите, които оказват влияние на скороста на разширение и промяна на посоката с поява на ляво и дясно.
Другият извод от това, че при разширението на Вселената посоката е равностойна, е отрицание на съществуването на Тъмната активна енергия. Защото поради действието на нейната активност веднага ще се появи определение на посоката. Затова по-нататък при еволюционното развитие на Вселената се формират факторите, които оказват влияние на скоростта на разширение и промяна на посоката, без участие на тъмната енергия, а главен участник е гравитацията. 
Отговорът, защо в света съществува лявото и дясното е по-труден и обвързан със симетрията и може да се обясни само с разбирането на нейната същност. Това разбиране е невъзможно без разкриване на Основните видове симетрия, където посоката е фундаментален симетричен атрибут. От това обяснение ще разберем същността и ролята на посоката при Антисиметрията, която е най-важна и действена от шестте Основни видове симетрия.
С узаконяването на лявото и дясното от физиците се разбира, че посоката стои в основата на разделението на Материя и Антиматерия като симетрични огледални двойници. За първи път в нашия веществен свят са открити и изследвани от Луи Пастьор такива огледални двойници при кристалите на винената киселина. Пастьор разделя механично общата неактивна смес от асиметрични кристали на винената киселина на два вида. Облъчва ги пооделно с поляризована светлина и те въртят поляризования лъч в противоположни посоки (лява и дясна). Така той узаконява лявото и дясното или антито в нашия свят, плод на огледални двойници които съществуват без анхелация.
Появява се нов вид симетрия, при която има огледално преобразуване и се нарича Антисиметрия. Физиците, ако бяха запознати с това откритие, нямаше да обявят фундаментално нарушение на Огледално-равната симетрия, при която няма огледално преобразуване. Те биха прозрели развитие на Огледално-равната симетрията като поява на нов вид чрез намаляване на нейната симетрия.
Разкриване на Основните видове симетрия се извършва чрез 4 фундаментални категории: Качество, Количество, Форма и Посока, според тяхното отношение към Симетрията и Асиметрията.
Затова най-висшата Огледално-равна симетрия е такава симетрия, при която Качеството, Количеството и Формата са симетрични, защото са равностойни, а посоката е асиметрична, защото няма ляво и дясно, въпреки че е равностойна. Този парадокс на Посоката съдържа нейната незяснена същност и роля в развитието и съществуването на света.
Това обратно свойство на Посоката, противоположно на другите 3 категории, забранява съществуването на Абсолютната симетрия, което означава Абсолютното съвършенство, ако и тя е симетрична. При последният шести основен вид, Дисиметрията, която е най-висша асиметрия всички знаци са обратни: Качество, Количество и Форма са асиметрични, а посоката е симетрична има ляво и дясно щом някоя от другите категории е асиметрична. При Дисиметрията като най-висша асиметрия, се забранява Абсолютното асиметрия като Абсолютно несъвършенство. Виновник за тази забрана е Посоката, но вече като симетрична или лява и дясна.
Още по-ясна ще стане същността на посоката, която определя огледалната инверсия при Антисиметрията. Защото при Антисиметрията категорийте Количество, Форма и Посоката са симетрични, а само Качеството е асиметрично, което означава различно. Следователно това е симетричен, закон, при който промяна на посоката определя появата на новото качество, както е при Количествения закон. Така в химията левите и десни молекули и елементарните частици и античастици имат различно качество получено чрез огледално преобразуване или промяна само на Посоката, която е симетрична. 
Чрез Основните видове симетрия еволюцията прави своите качествени преходи при движението от Симетрия към Асиметрия и обратно, чрез съществуването на 3 симетрични закона: Закон на посоката, Количествения закон и Закон на формата, които са производни на определен вид Основна симетрия. Закона на формата обяснява, изомерите и алтропията в химията, при които няма количествени изменения, а има ново качество, както закона на посоката обяснява появата на новото качество при антидвойниците също без промяна на количеството.
Следователно промените на Количеството, Формата и Посоката е закономерен симетричен принцип на еволюцията за постигане на новото Качество. 
В заключение ще кажа, че без разбиране същността на Симетрията и Асимитрията, физиката ще изкривява своето развитие без да постига необходимите истини. Как ще обяснят своята Теорията за суперсиметрията и израза Вселената няма посока, може само да се гадае.
За размисъл на физиците, че съществуването на СРТ ивариантността има логичен вариант на огледален антидвойник с противоположни знаци или анти СРТ симетрия с участие пак на Посоката.
.

 

 

 

.

image SANOVNIK.BG   Учени: Вселената няма посоки! Ако някога сте чувствали, че животът ви няма посока, можете да обвините за това Вселената. Изследователи подложили на тест вековна хипотеза, като анализирали най-ст...
  • 1
  •  



Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898477
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031