Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 16:18 - ИНДИВИДЪТ‌ Х
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
2



ИНДИВИДЪТ‌ Х
След дългогодишни пребивавания из различни интернетни свърталища на дискутиращи съм разбрал, че в общи линии много малко са онези които променят свето мнение и светоглед, четящи бронебойни отговори на своите въпроси. Хората си отстояват онова същото, базично твърдение което те са култивирали в съзнанието си бавно и плавно през годините на своето битуване на този свят.
Дай да погледнем, примерно в съзнанието на индивид Х: Роден и отраснал в страна на градящ се социализъм, той още от бебешката люлка е попил някои леми от онези които се въргалят наолколо:
1. НЯМА‌‌ БОГ. Всичко е измислица на една прослойка искаща да паразитира над другите, която с помощта на разни бабини деветини държи непросветеното човечество в духовно робство!
2. ЛЯВО = ДОБРО. Всичко което е дясно намирисва на експлоатация и "мирише" на вкиснато. Прогресивното човечество винаги е било вляво.
3. ИМИГРАНТ - родоотстъпник, предател на Родината, същество което мие чинии и задници на парализирани бабички, което не смее да си признае пред хората, колко зле се чувствува като дърво без корен. Всичко това осолено с разни подобни "я кажи ми облачеле бяло" сантиментални родолюбиво-носталгични подмятки.
4. БОГАТ ЧОВЕК - гад, мафиот, изедник, крадящ от народа и трупащ мръсни пари. Почти винаги с отвратителен характер и принадлежност към някаква тайнственна групировка.
5. ЧАЛГА - музика развращаваша идното поколение и насаждаща ценности чужди на интелектуалния човек.
6. ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ - изключително положителен типаж, който за най-голямо съжаление трябва да се бори с гнусотиите пред които настоящото битие го изправя.
7. ВИДЕН‌ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ - също като предишния, но придружен с "лаври"‌от предишен живот (‌заслужил артист, народен артист, заслужил майстор на спорта, председател на някоя от интелектуалните гилдии от едно време, носещ някаква титла - доцент, професор, доктор...и тн.т)
8. ЛЯВА‌ ПАРТИЯ - въпреки всичките издънки и грешки (които са дело не на самата партия, а просто на нефелни нейни членове) тя е онази която ще направи живота ни по-светъл и заслужава да отиде на поправителен изпит.
9. ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ - най-правилния начин за уравновиловка (нещо като прокурстово ложе). Ще дойде, значи Тезей и ще отреже главата на този ми ти гад.
10. РОДОЛЮБИЕ‌- пеене на юнашки песни на маса, разплакване при вида на някаква хоругва, въздигане на пиедестал на национални героии и ненавист към "различните от нас" ( които ни мислят злото, разбира се).
Колкото и да се опитваш да модифицираш представите на индивида Х, те остават константа. Каквито и доводи да приведеш, то те биват гледани през кривото огледало (‌да де, ама вие защо биете негрите, един вид). Аз отдавна съм престанал да си въобразявам, че мога да повлияя на някого ( както, разбира се, осъзнавам, че и аз трудно бих променил мирогледа си коренно), но все пак се надявам, че барем мъничко съм провокирал някого да преосмисли стойностите на които се кланя и да се посъмнява в доктрините които проповядва. Толкова. В края на краищата всеки си има свои догми и нравствени правила които следва и е напълно нормално те да са различни от моите. Важното е, обаче, да бъде толерирано инакомислието и да се приеме, че съществуват и други "правдини"‌ освен твоята. Ако Х, ме е разбрал - хубаво, ако ли не - ами к"во да правим...случват се и таква неща в края на краищата.
Живи и здрави.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 807747
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930