Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 10:12 - Бързи идеи за дома – част 3
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 5440 Коментари: 0 Гласове:
7



Бързи идеи за дома – част 3

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

5 бързи идеи за дома
Бързи идеи за дома


1. Практична поставка за салфетките


image

imageАко обичате да организирате обеди или вечери на открито, вероятно сте се сблъсквали с проблема на хвърчащите от вятъра салфетки. Вместо да ги покривате с камъни, чаши и прочее тежки предмети, направете си сами поставка за салфетките, която ще ги държи на място, без да пречи на лесния достъп до тях.

За целта използвайте квадратно подносче от метал, пластмаса или дърво, а към него прикрепете тежестта. Тя може да бъде направена от готова дръжка на стара кофа или като проврете парче тел през тънка метална или пластмасова тръба, срязана до дължина спрямо широчината на подноса.

Ако желаете, предварително можете да боядисате както подносчето, така и тръбата.



2. Изкуство за стената в консерва

image

Не изхвърляйте консервените кутии в кошчето за смет – използвайте ги за декорация на стените. Свържете няколко еднакви кутийки помежду им с метални болтчета, като предварително пробиете отвори с дрелка. Окачете така получената група върху стената и използвайте кутиите като вази за цветя. Ако желаете, предварително можете да ги боядисате  със спрей-боя.


3. Природна картичка на живо

image

Ако сте любител на природата, направете си бързо и лесно тази красива декорация. За целта са Ви необходими само голям ъгловат буркан, картичка (снимка) с природна картина и избрани аксесоари от природата. Поставете картичката върху едната стена на буркана и я залепете с двойнозалепваща лента – добре е тя да бъде по-голяма, за да облепите цялата стена, като можете дори да я поставите върху три от стените на буркана, за да постигнете по-голям ефект. На дъното на буркана поставете желаните аксесоари – малки шишарки, клонки, камъчета, мъх, цветчета, миди и прочее, в зависимост от това каква снимка сте избрали за фон. Затворете капака на буркана и поставете на желаното място.


Източници: marthastewart.com, easydiyathome.com и bhg.com



Тагове:   обзавеждане,   дом,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2785394
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12417
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930