Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 10:30 - Перфектният кът в задния двор – част 2
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 9971 Коментари: 2 Гласове:
7



Перфектният кът в задния двор – част 2

Всеки човек има собствена визия за идеалния двор или градина, създаден за отмора и релакс.  Едни виждат семпло кътче за сядане, заобиколен от цветни лехи, а за други перфектният заден двор не може да мине без барбекю или люлка. Ето защо ние Ви предлагаме колекция от интересни кътчета в задния двор, които да Ви вдъхновят и да Ви заредят с пролетно настроение.

Част първа


11. Покрит дворен кът

image

Отворен от двете страни и заобиколен от зеленина, този малък кът е особено подходящ за по-студено време. Той представлява неголям навес до къщата, като за уюта в него се грижи сградената в стената камина.


12. Кът в ярки цветове

image

За любителите на ярките цветове и извън дома, този кът е чудесно решение. Той е обособен в единия край на двора, до каменната стена, боядисана с яркочервена боя. Добавени са два градински стола в яркожълто и малко зеленина в саксии, а за сянката се грижи голямото дръвче наблизо, което играе ролята и на естествен параван.


13. Воден оазис

image

Това стилно дворче се отличава с изискан дизайн и внимателно оформени етажи. Настилката е от оцветени бетонови плочи, оформящи кръгла площадка и дъгообразни стъпала. Отстрани са оформени лехи със зеленина, а в единия край е обособен воден кът с каменна стена и малко кръгло басейнче.


14. Релакс сред природата

image

Дори един малък кът, стига да е достатъчно уединен, може да  се превърне в чудесно място за почивка сред природата, с книга или напитка в ръка. Уединението в този двор например е осигурено от невисоката ограда, от високите храсти и от малката барака отзад. Зеленината и двата удобни тапицирани шезлонга пък се грижат за комфорта.


15. Рустикален дизайн

image

За любителите на рустикалния дизайн, този покрит дворен кът, тип веранда, е чудесно решение за всеки сезон. Той е отворен от двете страни и е разположен между двете части на къщата. Обзаведен е с дървена маса и столчета – отлично място за вечеря или обяд на открито.


16. Вградено градинско "канапе"

image

Ако дворът е достатъчно голям, в единия му край може да се изгради П-образна каменна пейка, а в средата да се направи тухлено огнище за барбекю.


17. Езерце и водопад

image

Ето и един малко по-сложен проект – в обширната градина е направено изкуствено езерце с малък водопад. Над езерцето, върху овална дървена платформа, е обособено място за сядане с чадър за сянка. Водният кът е заобиколен от зеленина и е свързан с поляната наблизо чрез каменно мостче.


18. Средиземноморски акценти


image

Задният двор се намира непосредствено до къщата и е заграден от висока каменна ограда. Вътре в оградата е вградено малко фонтанче, а по дължината й са засадени свежи растения. За настилка пък са избрани цветни керамични плочи.


19. Дворно кътче край езерото

image

Тук мебелите за сядане са разположени върху каменна платформа, която е частично издадена над голямо изкуствено езеро. Огромните дървета наоколо пък пазят сянка и създават усещане за уединение.


20. Малки градски оазис

image

В противовес на обширните извънградски дворове и градини, този компактен кът е разположен в задния двор на градска къща. Тъй като тук пространството е ограничено, кътчето е свряно в единия му ъгъл, върху настилка от поставени на сухо каменни плочи. Заобиколено от зеленина, до него води малка пътечка, свързваща го с входа на къщата.

Източник: sunset.com




Тагове:   двор,   кът,


Гласувай:
7



1. elina71 - Избрах си "Воден оазис"
12.04.2010 09:28
Всичко е само мечта за моите 60 квадрата на шестия етаж!
цитирай
2. анонимен - дворно кътче край езерото
13.06.2010 15:34
семпло и отморяващо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2785804
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12419
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930