Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 10:33 - Перфектният кът в задния двор
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 5195 Коментари: 0 Гласове:
9



Перфектният кът в задния двор

Всеки човек има собствена визия за идеалния двор или градина, създаден за отмора и релакс.  Едни виждат семпло кътче за сядане, заобиколен от цветни лехи, а за други перфектният заден двор не може да мине без барбекю или люлка. Ето защо ние Ви предлагаме колекция от интересни кътчета в задния двор, които да Ви вдъхновят и да Ви заредят с пролетно настроение.


1. Малък кът - бистро

image

Сред лехите с цветя и зеленчуци, това малко кътче за сядане е идеалното място за почивка и срещи с приятели. То представлява неголяма павирана пътечка, завършваща с кръгла платформа, обособена чрез ниска частична стена, боядисана в свеж жълт цвят. Над масичката и столовете пък е опънат сенник, който да пази сянка в горещите летни дни.


2. Двор с камина

image

В студените дни вградената екстериорна камина създава топлина и уют, а през лятото може да се използва за барбекю и приготвяне на храната навън. Освен огнището, до стената в двора е добавена семпла външна кухня с най-необходимото оборудване. Своеобразната трапезария пък е поместена под навеса до входа на дома, за да може да се използва в горещите дни или при дъжд.


3. Близо до природата


image

Изчистени линии, зеленина и естествени материали – това са характеристиките на този еко кът, подходящ за любителите на семплия дизайн и органичните форми. Той е разположен в единия ъгъл на дворчето, а дървената ограда и живата стена създават естествен параван за повече уединение.


4. Лесен заден двор

image

Малкият заден двор е трансформиран без излишни средства – част от ливадата е премахната, а върху слоя от ситен чакъл е инсталирана платформа с настилка от плочи от оцветен бетон. Дървената ограда и стената на къщата са естествен параван от трите страни, а откъм поляната са оформени няколко дървени стъпала. За да се създаде по-свежа атмосфера, дворчето е заобиколено от зеленина – свободно растяща и в саксия.


5. Полузатворен дворен кът


image

За любителите на удобството у дома отвореният заден двор може да се допълни с полу-затворен кът – веранда. Той е поместен под навес и е открит от едната или от двете страни. За уюта се грижи вградената в колоната камина, пред която са аранжирани удобни мебели за сядане, малка кръгла масичка за кафе и пейка, разположена на прага между верандата и двора.


6. Семпло кръгло дворче


image

Диаметърът на това кътче е само 2.5 метра, така че то е подходящ избор за дворове с малка площ. Разположено сред зеленината, то е оформено с обикновени правоъгълни тъхли, а в средата му е поставено малко керамично фонтанче, заобиколено от саксии с цветя.


7. Всекидневна в двора

image

Старите, но неповредени мебели могат да се използват отново – например, за да се оформи семпла екстериорна всекидневна в единия край на задния двор. Тук до високата ограда са разположени канапе, фотьойли, рустикална масичка за кафе и дори голямо огледало. Те създават усещането, че се намирате вътре в дома си, но същевременно можете да се възползвате от предимствата на екстериора – слънце, свеж въздух и зеленина.


8. Лукс в двора

image

Кой казва, че дворът трябва да бъде много голям, за да се създаде луксозен екстериор? Достатъчно е да се намери подходящо място върху павираната пътечка, заобиколена със зеленина, и там да се разположи кътчето за релакс. А то включва удобно градинско канапе, два фотьойла, малка дървена масичка за кафе и семпла рамка, направена от обикновени pvc тръби, върху която да се монтира ажурна завеска.


9. Компактно и цветно


image

Малките размери на това семпло кътче, разположено в единия край на двора, са компенсирани от интересния му дизайн, включващ свежа палитра от ярки цветове.


10. Овален кът сред зеленина

image

В края на павираната градинска пътечка е оформена овална платформа с настилка от каменни плочи, върху която са разположени няколко семпли градински мебели – два дървени шезлонга и малка дървена масичка. Уединението пък е осигурено от високите растения, които заобикалят кътчето от всички страни.


Втора част


Източник: sunset.com



Тагове:   двор,   кът,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2776966
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12382
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031