Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2022 13:50 - Как се размножава и отглежда Каланхое..?
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 5066 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 19.10.2022 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всички видове каланхое лесно се поддават на вегетативному възпроизвеждане — стъблени, листни резници и издънки (бебета). Каланхое (Kalanchoe) — едно от най-популярните и прости за отглеждане на домашни растения, принадлежащи към видовете сукуленти.


 

Благодарение на бърз растеж, препоръчва се на постоянно актуализиране на всякакъв вид каланхое — за една година те растат и се образуват при пълни, възрастни растения.

Често цвете може просто да зареже малки израстъци, които се размножават каланхое.

Най-известните стайни видове, които образуват малки дочерные растения директно върху листата, са — Каланхое Degremona (Kalanchoe daigremontiana) и Каланхое перистое (Kalanchoe pinnata).

image

Выводковые пъпки (децата) живородящих видове себе си да расте по земята и образуват отделно растение, след което ги отсаживают в отделни саксии с плодородна почвен субстрат.

По време на трансплантацията и формирането на храста, може лесно да се режат прясно зеле и постави във влажен терен. Вече 2 седмици се образуват корените, след което присадени в саксия.

За размножаване каланхое в домашни условия са подходящи, дори старите, падащи листа, които могат да се утвърди и да получите на младите растения. Ако сложите лист във влажен субстрат и се покриват с чаша, скоро той образува корени.

Съдържание

  • Образование каланхое на потомството.
  • Размножаем каланхое Blossfeld резници.
  • Размножаването на разцъфнал каланхое семена.
  • Предимство за отглеждане на каланхое Blossfeld:
Образование каланхое на потомството.

В края на цъфтежа прищипываем върховете на леторастите, като по този начин провокират образуването на потомството край разцъфнал каланхое Blossfeld. В съседство с възрастни растения се появяват „деца“.

image

Ще изчакаме, когато детето растението достига 1/3 от големината на растението и лесно ръце отделете го, като внимавате да не повредите корените. Веднага се засаждат в пот с торфяно-пясъчна смес за стайни растения, а по-нататък обичайните грижи: светлина, топлина, вода. Бягство от корена оцелява лесно и бързо.

 

image

Размножаем каланхое Blossfeld резници.

Каланхое често се образуват на леторастите въздушни корени, за сметка на това растение се получава допълнителна влага от въздуха. Ако отрязани от майчиното растения такава присадка, и веднага се засаждат в земята, а след това въздушни корени, които са способни на бързото вкореняване.

image

За размножаване на каланхое често използват върха на летораста. Можете да я поставите в чаша с вода, за да образуват корени или веднага се засаждат в рохкава, лека почва. През месец бягство надеждно укрепени в земята, дава корени, а на върха се появяват на младите листа.

По-добре да вземете резници с меки и сочни млади издънки. Дълъг калеми от по-старите стъбла трябва да се съкрати до 7-8 виж Това растение след вкореняване ще има чист компактен храст, по-добре куститься и лесно се поддават на формиране.

image

Размножаването на разцъфнал каланхое семена.

Семената се сеят на повърхността в началото на пролетта в добре дренированную, плодородна почва, при температурен режим 20-24*C. За по-добро поникване на семена от пот покрийте с найлон или стъкло — импровизиран teplichke.

От време на време разсад отворите за вентилация. Да Не забравяме вода в пулверизатор с топла вода, не дава основата да изсъхне. След появата на подслон и почистваме. Отглежда растения гмуркане, отсеивая най-слабите. Върховете на щипка тогава, когато на младите растения ще се появи няколко листа. В заключение пересаживаем каланхое на постоянно място — саксии, напълнени със смес от почва, торф и пясък.

Предимство за отглеждане на каланхое Blossfeld:

— невероятна здравина от грижи;

— обилно и дълго (4-5) месеца цъфтеж;

— лесна и достъпна за размножаване;

— растението почти не боледува.

  • каланхое
  • сукуленти
https://gradina.icu/kak-da-se-razmnozhavat-kalanhoe.html












Гласувай:
13



1. barin - Здравей, maistorica. Като изчетох ...
04.11.2022 14:29
Здравей, maistorica. Като изчетох темата си припомних, че преди 4-5 години написах статията за каланхое във Wikipedia. От 2019 г. не пиша там по лични причини. Основният източник, който ползвах беше цитирания в края от теб. Имам за още едно цвете- омайничето.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2791944
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12432
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930